spille sjakk mot datamaskin

09

Aug

spille sjakk mot datamaskin

Spille sjakk mot datamaskin

Bli en sjakkmester!

Sjakk er et krevende spill ettersom det krever taktisk forståelse og ikke minst, mye trening. Ikke bare skal man kunne planlegge egne trekk i fremtiden, man må og kunne forutse motstanderens trekk. Det siste er nok det mest krevende og her er det mange som sliter. Dette krever øvelse og en av de beste treningsmetodene er å spille sjakk mot datamaskin.

Spille sjakk mot en motstander uten ego

Å spille sjakk mot datamaskin har flere fordeler. En datamaskin blir aldri trøtt og lei. Den er tilgjengelig når du har tid og har ingen ego i forhold til å vinne. Hvordan spillet er lagt opp, og ikke minst ekstrafunksjoner, vil variere fra utvikler til utvikler. Noen åpner for at man kan angre et trekk, trykke på en knapp for å se potensielle trekk. Hos noen kan man til og med få se hvilke potensielle trekk som åpner seg hos motstanderen.

I det siste tilfellet så er det som å spille med åpne kort, noe som kan være en perfekt måte å begynne på.

Nivådelt spill

Den andre fordelen med å spille sjakk mot datamaskin er at man kan stille nivået på motstanderen. Man kan være på nybegynnernivå, middels nivå eller nesten profesjonelt nivå. På nybegynnernivå vil man få inn basis bevegelsene, og datamaskinen vil ikke legge opp til avansert spill. Så man kan spille på nybegynner nivå inntil man blir komfortabel med dette. Så når man begynner å vinne over datamaskinen er det på tide å gå oppover i gradene. Enkelte sjakkspillere på topp nivå er åpen for at det å spille mot datamaskin er en god øvelse og noe de gjør jevnlig.

Gratis spill og kjøpespill

Det er flere gratis sjakk spill og mange spill man kan kjøpe. Det som skiller et kjøpespill fra et gratis spill er i de fleste tilfeller funksjonene. De fleste gratis spill har kun et begrenset antall funksjoner. Samtidig så er det mange som trives svært godt med gratis spillene. De kjøper heller til ekstra funksjoner etter hvert som de føler behov for det.

Så det er på ingen måte nødvendig å begynne med et kjøpespill. Begynn å spille sjakk mot datamaskin gratis, så ser du hva slags behov du får etter hvert. Kanskje holder det med gratis versjonen eller kanskje blir du fristet til å kjøpe et spill med flere funksjoner. Uansett hva du velger å gjøre så er det svært praktisk å ha en ”partner” som alltid er tilgjengelig for en omgang sjakk.

Leave a Reply