Tortilla de patatas oppskrift

02

Sep

Tortilla de patatas oppskrift

Tortilla de patatas (tortilla de patatas oppskrift)  er en tradisjonsrik rett fra Spania. Retten serveres som en del av et tapas bord, skåret i tykke terninger. Den kan også skjæres opp som en kake, og serveres til lunsj sammen med salat og deilig brød.

Tortilla de patatas skal ikke stekes i ovn, men i stekepanne og hovedingrediensene er egg og poteter. Her kommer oppskrift og fremgangsmåte:

Ingredienser:

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte: Skrell potetene og skjær dem i tykke skiver. Stek dem i en stekepanne på middels til lav varme. De skal stekes med rikelig olivenolje. Stek potetene til de er gjennomstekt og knus dem så lett med en gaffel.

Skjær løken opp i ringer. Stek løken blank i en stekepanne.
Bland løken og potetene forsiktig sammen i en stor stekepanne.
Nå visper du sammen eggene og saltet. Hell så denne eggeblandingen over potetene og løken. Vær forsiktig og husk, du skal ikke røre. Bare sørg for at eggeblandingen dekker alt.

Stek på lav varme til omeletten har stivnet i bunn og på sidene. Snu den så ved hjelp av et lokk og stek noen minutter til. Legg omeletten på en stor tallerken. Bruk lokket til stekepannen for å få dette til.

Servering

Servering: Nå har du to valg. Du kan enten skjære omeletten opp i tykke terninger. Sett tannpirkere i dem, slik at det blir enkelt å forsyne seg av dem. Den andre metoden er å skjære den opp i trekantstykker.

Tortilla de patatas kan serveres varm eller lunken. Smaker veldig godt sammen med en deilig salat og godt brød. Du kan også legge et stykke mellom to brødskiver, så har du en smakfull og mettende omelett.
Spanjolene bruker denne retten ved alle festlige anledninger og familiesammenkomster. Den er enkel, rimelig og mettende. Nå er det din tur!

Yutube – Tortilla !